Reisverslag 2010 – Dag 12 en 13

De volgende dag (dinsdag) terug aan het werk met patiënten en wat herinrichten van de praktijk ruimte terwijl de dokters een bezoek brengen aan Dr. Ismaël voor toestemming om in het Mataram Hospital te mogen opereren en daarna het General Hospital en het Katholieke ziekenhuis.

Wij gaan tussen de middag terug naar het hotel om te lunchen en even te zwemmen in de regen. De regen wordt erger, een ware wolkbreuk in het kwadraat.

Als wij dan besluiten om naar Teloke te gaan, rijden we door plassen van 60 tot 70 cm diep. Uiteindelijk begeeft de Bemo het dus lopen wij uiteindelijk maar weer terug naar het hotel. In de tussentijd had het nog wat meer geregend en kwam het water tot onze heupen.

Toen we in het hotel waren gingen we douchen en daarna maar hopen dat het water al wat was weggelopen zodat we naar Teloke konden.

Woensdag ging Roland een grote kaak operatie bij een mevrouw met een groot kanker gezwel in het voorste stuk van de onderkaak, dit deed hij in het General Hospital. De rest ging naar de dorpen.

Daar waren na een tijdje geen oogpatiënten meer, dus wij gingen opzoek naar een groot kamerscherm om de patiënten van de dermatoloog wat meer privacy te geven. Al gauw hadden we een scherm gevonden en boven op de Bemo gebonden en zo weer terug naar Teloke gegaan.

’s Middags weer apotheken af voor medicijnen voor de dermatoloog en een bril voor onze tolk. En een modem om het internet op te kunnen. De bril werd nog even uitgesteld en de rest vonden we snel. Zo’n 100 tubes zalf werden gekocht door Herm.

Dan is het al weer 18:00 uur en belt MJ of ze op de praktijk moest slapen of nog opgehaald werd, want ze was die middag bezig geweest om tandsteen te verwijderen bij de patiënten. Het leuke was dat haar 1e patiënt eerder in de week had verteld dat hij zich lekkerder en ruimer voelde in zijn hoofd.

Dit was een goede reclame voor de rest van het dorp, nu wilden ze allemaal zo’n behandeling. Later vertelde zijn vrouw (onze tolk) dat het kussen nu veel beter was, want hij stonk niet meer uit zijn mond als eerst. Dus nu wisten we dat hier dus ook doen.

Share :Facebooktwitterlinkedinmail
Follow :Facebook