Reis 2014 – Mei

PORTRET - Stephan Lembeck

Mijn naam is Stephan Lembeck. Ik heb samen met mijn vrouw Helen een optiekzaak in Geldrop onder de naam Pearle. 

Mij is in 2009 gevraagd om mee te gaan naar Lombok o.a. met Marie-José Verheijen Blomme, mondhygiëniste van het Academisch ziekenhuis Maastricht om mijn kennis en ervaring op het gebied van ogen inzetten voor de armste mensen van Lombok, een Indonesisch eiland. Sindsdien ben ik met haar met enige regelmaat terug geweest. De laatste 2 keer werd ik vergezeld door mijn dochter Rebecca.

Wij meten daar mensen en voorzie degene die dat nodig hebben van een bril. Voor mensen die medische behandeling nodig hebben starten wij een begeleidingstraject. Wij gaan mee naar de oogarts om behandelingstrajecten te bespreken en waar nodig is financieren wij dit.Wij danken alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt, want zonder hun hulp is dit werk niet mogelijk. Het is erg leuk werk en je krijgt er een hoop dankbaarheid voor terug. Wij zijn ook erg verheugd dat onze enthousiaste verhalen het mogelijk hebben gemaakt met een groter team te gaan.

In de loop der jaren is er een erg leuke samenwerking ontstaan met een aantal mensen van daar. Allemaal mensen die het leuk vinden om klaar te staan voor hun medemensen.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter


PORTRET - Rebecca Lembeck
Ik ben Rebecca Lembeck, geboren in 1994 en wonend in Geldrop.

In februari 2014 heb ik mijn opleiding tot ondernemend opticien in Eindhoven afgerond. Vervolgens ben ik ingeschreven voor de opleiding Optometrie in Utrecht.

Ik ga nu voor de 3e keer naar Lombok, vind het leuk om de mensen daar te helpen. Je ziet daar toch wel veel ellende, maar iedereen die je helpt geeft je toch weer een stuk voldoening.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

 

PORTRET - Eric Fijten

Hallo, mijn naam is Eric Fijten, geboren in 1966 en opgegroeid in Roermond.

Na mijn middelbare school en militaire dienst ben ik gaan wonen in Geldrop. Inmiddels werk ik al 20 jaar als spoedeisende hulp verpleegkundige in het St-Anna ziekenhuis in Geldrop.Ik ben gehuwd, heb twee kinderen en in mijn vrije tijd geef ik les of ben te vinden bij de brandweer in Geldrop.

In Lombok ga ik me inzetten voor de kansarmen onder ons en ga ik mijn kennis en ervaring  gebruiken binnen het medisch team wat daar werkzaam zal zijn. Ik hoop de mensen daar een helpende hand te bieden zodat ze op medisch gebied een beter vooruitzicht hebben.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter


PORTRET - Marjolein Fijten


Mijn naam is 
Marjolein Fijtengeboren in 1995 en ik kom uit Geldrop.

Momenteel studeer ik Gezondheidswetenschappen aan de universiteit van Maastricht. Ik heb altijd Geneeskunde willen studeren en later als arts in ontwikkelingsgebieden willen werken.

Nu heb ik daar al een soort van de kans voor doordat ik mee kan gaan naar Lombok met stichting M.O.L. Ik vind dit een hele mooie kans om iets te kunnen doen voor de wereld en het lijkt me daarbij ook een hele mooie ervaring die me mijn hele leven lang zal bijblijven.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

Frank de Valck

Frank de Valck. Geboren in Rotterdam op 1-7-1959. Nu wonend in metropool Sleeuwijk, Noord Brabant.

Opgeleid voor Opticien, Optometrist en Contactlensspecialist. Daarna Management.
Werk al weer 14 jaar met veel plezier voor Pearle Benelux en verantwoordelijk voor de productgroep Contactlenzen voor de vier ketens die Pearle Benelux onder diverse handelsnamen binnen de Benelux voert. Daarnaast ook Clinical Advisor voor de internationale moedermaatschappij Grand Vision BV. 

Sta ook nog met veel plezier 1 x per maand in een winkel contactlenzen aan te meten; omdat ik dit nog graag doe en om contact te houden met de klanten.

Hoewel ik mijn werk altijd met veel passie uitoefen, maak ik natuurlijk ook nog tijd voor mijzelf: ik fotografeer graag; geen vast onderwerp, kan echt van alles zijn. Ik sta op de fotografie-site Flikr en natuurlijk heb ik mijn Facebook vol foto’s. Verder probeer ik gevolgen van de zwaartekracht op mijn lichaam te beperken door te hardlopen.
Moet natuurlijk ook nog genoeg energie overhouden voor mijn twee pubers van 16 en 19, Max & Sterre.

Ben 20 jaar geleden ook in Indonesië geweest, Bali, Sulawesi, Molukken en Papoea NG. Fantastisch. Kijk dus erg uit naar deze reis en natuurlijk welke bijdrage ik kan leveren. Ik zie het eigenlijk een beetje als mijn ‘Mekka’, dat moet ik gewoon een keer in mijn leven gedaan hebben. Ben ook benieuwd naar mijn reisgezellen en weet zeker dat wij een heel bijzondere tijd tegemoet gaan.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

PORTRET - Yvonne Borst-Svennblad


Ik ben 
Yvonne Borst-Svennblad, geboren in 1965 en van origine Zweedse, maar ik woon al sinds 1991 in Nederland.

Ik studeer voor Opticien in Roermond en ben in mijn laatste jaar bezig.

Getrouwd en moeder van 3 jongens. Ik ga mee naar Lombok als vrijwilliger omdat ik graag mensen wil helpen en in mijn vakgebied optiek in Lombok veel hulp nodig is.

Ik ben hier nog nooit geweest dus ben ik benieuwd wat deze uitdaging gaat brengen.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

 

PORTRET - Odette Claus-Zents

Mijn naam is Odette Claus-Zents, geboren in 1966. Sinds september 2013 woon ik met mijn man en twee kinderen in Saoedi Arabië. Wij wonen in de hoofdstad Riyadh en dat is voor het werk van mijn man.

Daarvoor woonden wij in Heeze en werkte ik als orthoptiste in het St.Anna ziekenhuis in Geldrop op de poli oogheelkunde. Daar heb ik negen jaar met veel plezier gewerkt. Het behandelen van luie ogen, scheelzien, dubbel zien, brillen aanmeten, orthoptische oefeningen zijn het aandachtsgebied van een orthoptiste.
Er komen zowel kinderen als volwassenen op het orthoptische spreekuur.

In Lombok hoop ik kinderen te kunnen helpen die slecht zien, luie ogen en scheelzien te behandelen om zo hun toekomst te verbeteren.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

PORTRET - Annemiek
Ik ben Annemiek in ’t Veen geboren in 1997 en kom uit Uithuizen(Groningen).
Momenteel zit ik in mijn 5e en tevens laatste leerjaar van het Groene Lyceum(havo). Ik ben nog aan het twijfelen over mijn vervolgopleiding, maar ben wel van mening dat deze richting de zorg/medische kant zal gaan.

Mensen helpen in verschillende omstandigheden is iets wat ik erg leuk vind om te doen. Nu heb ik de kans gekregen om mee te gaan naar Lombok, en daar verheug ik mij ook erg op. Ik hoop hier tevens een hoop te mogen zien en leren waardoor ik een juiste studiekeuze kan maken. Ik ben hier nog nooit geweest, maar hoop daar mijn steentje bij te kunnen dragen.

Mijn ouders hebben een optiekzaak in Uithuizen waar ik al enige optiekervaring heb mogen opdoen. Dit zou ik mogelijk kunnen inzetten. Bij een operatie mogen meekijken zou helemaal geweldig zijn. Of Eric assisteren bij zijn medische handelingen.

Het lijkt me een unieke ervaring wat je altijd bij zal blijven, en waar je bovendien een hoop van kunt leren. 

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

Wij willen ook graag de mensen vermelden die lokaal erg belangrijk voor ons zijn op Lombok

Share :Facebooktwitterlinkedinmail
Follow :Facebook