Deelnemers

PORTRET - Stephan Lembeck

Mijn naam is Stephan Lembeck. Ik heb samen met mijn vrouw Helen een optiekzaak in Geldrop onder de naam Pearle. 

Mij is in 2009 gevraagd om mee te gaan naar Lombok o.a. met Marie-José Verheijen Blomme, mondhygiëniste van het Academisch ziekenhuis Maastricht om mijn kennis en ervaring op het gebied van ogen inzetten voor de armste mensen van Lombok, een Indonesisch eiland. Sindsdien ben ik met haar met enige regelmaat terug geweest. De laatste 3 keer werd ik vergezeld door mijn dochter Rebecca.

Wij meten daar mensen en voorzie degene die dat nodig hebben van een bril. Voor mensen die medische behandeling nodig hebben starten wij een begeleidingstraject. Wij gaan mee naar de oogarts om behandelingstrajecten te bespreken en waar nodig is financieren wij dit.Wij danken alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt, want zonder hun hulp is dit werk niet mogelijk. Het is erg leuk werk en je krijgt er een hoop dankbaarheid voor terug. Wij zijn ook erg verheugd dat onze enthousiaste verhalen het mogelijk hebben gemaakt met een groter team te gaan.

In de loop der jaren is er een erg leuke samenwerking ontstaan met een aantal mensen van daar. Allemaal mensen die het leuk vinden om klaar te staan voor hun medemensen.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

PORTRET - Henny PelzerMijn naam is Henny Pelzer, geboren in 1968 en woon met mijn man en twee kinderen in Bunde, een dorp nabij Maastricht.

Ik ben als oogheelkundig paramedicus werkzaam binnen het ziekenhuiswezen en na 20 jaar nog steeds met veel plezier. De laatste drie jaar werk ik ook als freelance orthoptist en dit geeft mij veel voldoening. Het is uitdagend en leerzaam om met diverse oogheelkundige professionals te kunnen werken.

Mijn grootste uitdaging hoop ik te vinden in Lombok, Indonesië. Het voelt als heel bijzonder en bevoorrecht om mijn kennis en kunde in te mogen zetten voor de minder bedeelden. De goede oogheelkundige zorg in Nederland is voor ons zo vanzelfsprekend. Helaas is kwalitatieve zorg niet voor iedereen toegankelijk.

Dit is voor mij de reden om deze reis naar Indonesië te maken. Ter plekke zullen wij de allerarmsten onderzoeken, zo nodig van bril voorzien of doorsturen voor verdere behandeling naar lokale ziekenhuizen.Ik kijk er ontzettend naar uit om, samen met het team van Stichting Mol, mijn sociale betrokkenheid te delen maar vooral ten uitvoer te brengen!

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

 

PORTRET - Marcel Legius

Mijn naam is Marcel Legius. Ik ben geboren in 1966 en woon in Nieuwstadt, de ‘Groene Taille’ in Limburg met mijn vrouw Mieke en Labrador Pip.

Na lange tijd als beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht te hebben gewerkt, ben ik na omzwervingen en opleidingen, als maatschappelijk werker werkzaam. Ik ben vele jaren werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming, welk een onderdeel is van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

In Lombok zal ik me met name bezig houden met alle voorkomende taken, anders dan directe(para)medische activiteiten, waarbij ik de orthoptisten en optometrist zal ondersteunen in de praktische uitvoering van het ontwikkelingswerk.

Daarnaast zal er mogelijk een eerste verkenning plaatsvinden om uitvoering te geven aan het beschermen van kinderen op de meest basale gebieden. Hierbij valt te denken aan begeleiding van (gehandicapte) kinderen en de (her)introductie op school voor enkele uren per dag, het in contact brengen/ acceptatie van jongeren met een handicap door dorpsbewoners en het organiseren van mogelijk passende, praktische hulp.

Ik hoop door de tussenmenselijke beïnvloeding en het creëren van besef ten aanzien van normen en waarden op alle niveaus, binnen de context van sociale perspectieven met mijn inzet bij te kunnen dragen aan hulp voor hen die dit nodig hebben in de breedste zin van het woord.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

PORTRET - Odette Claus-Zents
Mijn naam is Odette Claus-Zents, geboren in 1966. Sinds september 2013 woon ik met mijn man en twee kinderen in Saoedi Arabië. Wij wonen in de hoofdstad Riyadh en dat is voor het werk van mijn man.

Daarvoor woonden wij in Heeze en werkte ik als orthoptiste in het St.Anna ziekenhuis in Geldrop op de poli oogheelkunde. Daar heb ik negen jaar met veel plezier gewerkt. Het behandelen van luie ogen, scheelzien, dubbel zien, brillen aanmeten, orthoptische oefeningen zijn het aandachtsgebied van een orthoptiste.
Er komen zowel kinderen als volwassenen op het orthoptische spreekuur.

In Lombok hoop ik kinderen te kunnen helpen die slecht zien, luie ogen en scheelzien te behandelen om zo hun toekomst te verbeteren.

E-mail  Facebook  Linked-In  Twitter

Share :Facebooktwitterlinkedinmail
Follow :Facebook