Reisverslag 2010 – Dag 3 en 4

Na een vroeg ontbijt zijn we vertrokken naar Gerung naar het PPP Hostpital, waar we een afspraak hadden met de directrice die echter zelf anderhalf uur te laat was. We hebben onze wachttijd nuttig gemaakt met het spreken van een aantal medewerkers en o.a. de oogarts,waarmee we de mogelijke procedure van opereren hebben besproken.

Afgesproken is dat hij i.p.v. de 5 dagen opname nu de mensen plaatselijk zal verdoven i.p.v. totale narcose. En de patiënten 1 nacht in het ziekenhuis houd om betere hygiëne te waarborgen.

Het uiteindelijke gesprek met de directrice verliep vlot, waarna we naar het plaatsvervangende hoofd van het departement van gezondheid waar uiteindelijk onze vergunningen werden getekend.

’s Middags hebben we onze tijd doorgebracht met het schoonmaken van onze eigen praktijkruimte in Teloke. Dat was een behoorlijke klus.

De volgende dag zijn we eerst naar de katholieke school geweest in Ampenan. Waar ons een opvoering van muziek en dans gegeven werd als welkom. Na een korte rondleiding door de school, waar we konden zien hoe zij als enige school op Lombok een aantal autistische leerlingen in de klas laten meedraaien, dit doen ze door een familielid de hele dag naast de leerling te laten zitten.

Vervolgens zijn we naar het katholieke ziekenhuis gegaan wat voor ons een enorme verrassing was, ondanks dat het ziekenhuis uit 1950 stamt is het er keuring verzorgd en schoon. De directeur waarmee we een gesprek hadden sprak heel netjes Nederlands ook al dacht hij zelf van niet.

’s Middags hebben we het een en ander gekocht bij 4 verschillende apothekers en de superstore. Ons inkoop rondje hebben we afgesloten met schoenen kopen voor in de praktijkruimte en een zoektocht naar een behandelstoel en een tafel met kruk voor de autorefractor voor de oogmetingen.

Jammer genoeg hebben we beide nog niet gevonden, maar morgen weer een dag.

Share :Facebooktwitterlinkedinmail
Follow :Facebook