Reisverslag 2013 – 18 mei

Donderdag ochtend begon met de patiënten waarmee we dinsdag mee naar het ziekenhuis geweest waren opnieuw naar het ziekenhuis te brengen. Van alle drie patiënten waren de bloedwaardes goed, vervolgens zijn we naar de internist geweest die toestemming moet geven voor de operatie.

Daarna is er afgesproken met de oogarts dat ze volgende dag geopereerd zou worden en werd nog de ooglengte bepaald. Dit is in verband met de keuze van de inplantlens. Vervolgens hebben we de benodigde oogdruppels en andere medicijnen gehaald. Gelukkig zijn de prijzen hier een stuk lager dan bij ons.

De middag hebben we weer bij Lombok Care doorgebracht. Ook die dag weer een hoop brillen kunnen voorschijven. Na het werk zijn we naar het hotel gegaan om samen met Ester (medewerkster bij Lombok Care) nog wat te zwemmen en daarna hebben we haar uitgenodigd om mee te gaan eten.

Vrijdag zijn we vroeg begonnen, omdat we naar het Gerung Hospital zouden gaan. We hadden twee patiënten bij ons voor de Dermatoloog en 2 om te bespreken met de oogarts. Aangekomen bij het ziekenhuis, werden we eerst uitgenodigd om bij de directrice te komen. Marie-José had van het ACM een aantal spullen meegekregen om aan dit ziekenhuis cadeau te doen. We werden vervolgens rondgeleid op de nieuwe OK die in juli open gaat en de nieuwe intensive care die in juni open gaat. Deze waren heel indrukwekkend.

Het gesprek met de oogarts was aan een kant teleurstellend, omdat de man met aan twee kanten cataract aan beide ogen niet geopereerd kan worden. Dat was jammer, want dan konden we voor hem niks betekenen. Op de terugweg zijn we bij het General Hospital langs gegaan, om de OK van de cataract operatie te betalen. ’s

Middags hebben we weer patiënten gezien en van correctie voorzien. ’s Avonds zijn we met plaatselijke vrienden en hun kinderen gaan eten.

Vandaag (zaterdag) had Marie-José een aantal afspraken met de tandarts en de kaakchirurg. Eerst hadden we nog een presentatie aan de ouders van de gehandicapte kinderen bij Lombok Care. Marie-José deed haar presentatie in het engels en deze werd vertaald door Addie, die haar de afgelopen dagen geassisteerd heeft. Op het eind van haar presentatie kregen ook alle ouders een gratis tandenborstel en tandpasta. Na deze presentatie hebben wij samen met Jantine nog een aantal aanwezige mensen gemeten.

Aan het einde van de middag kwam Marie-José terug en zijn we samen naar het hotel gereden. Terwijl Marie-José nog met een aantal patiënten naar de kaakchirurg moest hebben wij nog wat gezwommen. Vanavond hebben wij bij de man die ons begeleid heeft naar Janapria een aantal brillen voor de mensen daar en een solar lamp afgegeven.

Share :Facebooktwitterlinkedinmail
Follow :Facebook